Stages & Starters

Wil jij als stagiair een mooi en uitgebreid kijkje in de keuken krijgen van onze gemeente? Jouw carrière via een traineeship een vliegende start geven? Of kom je uit een heel andere werkomgeving en wil je ervaring opdoen binnen onze organisatie? Het is allemaal mogelijk bij de gemeente Enschede. Sterker nog, talenten als jij verwelkomen we met open armen!  

Waarom is een Stage of traineeship bij onze organisatie iets voor jou? We zetten 5 voordelen op een rij:

  1.  Diverse vakgebieden onder één dak. Doordat we het verschil maken voor liefst 170.000 inwoners, hebben we veel kennis over diverse vakgebieden in huis. Kennis die onze collega’s graag delen met jou. Zo haal jij alles uit jouw tijdelijke avontuur bij onze gemeente. 
  2. Toekomstperspectief. Wil je na afloop van je stage of traineeship langer bij de gemeente Enschede blijven? Laat het ons vooral weten, want er is echt veel mogelijk. 
  3. Een fijne werksfeer. Oud-stagiairs en -trainees noemen het vaak in evaluaties: bij onze gemeente hangt een goede sfeer en kun je bij iedereen terecht met vragen. Daar zijn we trots op! 
  4. Aan de slag midden in onze stad. Heerlijk toch, om in onze mooie binnenstad aan het werk te gaan en na afloop van je werk snel een terrasje op te zoeken? Al onze werklocaties liggen midden in het centrum, waardoor we ook goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. 
  5. We zijn erg benieuwd naar jouw frisse blik. We vinden het belangrijk ons werk continu te verbeteren. Jouw frisse blik helpt hier enorm bij. Je krijgt dan ook alle ruimte om met nieuwe ideeën te komen. 

Werk aan je toekomst met een stage of traineeship

 

Op zoek naar een stage of traineeship? Bij de gemeente Enschede bieden we diverse interessante opties om aan je toekomst te werken.  

Stages in alle soorten en maten

Meewerkstages, BBL-stages of afstudeerplekken: wij bieden stagemogelijkheden voor álle opleidingsniveaus. Waar je als stagiair in ieder geval op kunt rekenen? Persoonlijke begeleiding, een vergoeding en de kans om te zien hoe een gemeentelijke organisatie in elkaar zit.  

Traineeship bij een topwerkgever

Ook als trainee ben je van harte welkom bij onze gemeente. We bieden diverse talentprogramma’s aan, onder meer op juridisch en financieel gebied. Daarnaast zijn we aangesloten bij het traineeship van Twentse Kracht. Volop mogelijkheden voor jou als afgestudeerd hbo’er of wo’er, dus! Nog mooier: als trainee ben je verzekerd van een vast inkomen en uitzicht op een structurele carrière. Ook kun je rekenen op andere uitstekende voorwaarden, van een individueel keuzebudget tot vakinhoudelijke trainingen.

Collega's aan het woord

ELKE WANING

TRAINEE INKOOP

Hai! Ik ben Elke Waning, 24 jaartjes oud en woonachtig in Haaksbergen. Sinds september doe ik een traineeship waarbij ik in twee jaar tijd werkzaam ben binnen inkoop bij drie publieke organisaties in Twente.

JORN HUISKES

JURIDISCH TRAINEE

Hoi! Ik ben Jorn Juiskes. De gemeente Enschede is dé plek waar ik de start heb kunnen maken van mijn werkzame leven als jurist. Voordat ik mijn Bachelor of Law heb behaald, kreeg ik de mogelijkheid om bij de raadsgriffie aan de slag te gaan als werkstudent, stagiair en uiteindelijk als afstudeerder. Hier heb ik de gemeente Enschede al leren kennen als een fijne plek om te werken. Naast dat je diverse interessante uitdagingen krijgt binnen je werkzaamheden, krijg je volop kansen om jezelf te ontwikkelen. Als je er zelf
voor wilt gaan: ‘the sky is the limit!’

Collega's aan het woord

Acelya Dogan

JURIDISCH TRAINEE

Hoi, even voorstellen: ik ben Acelya Dogan. In september 2021 ben ik gestart met het 2-jarig juridisch traineeship tot gemeentejurist. Binnen dit traineeship mag ik proeven, meedoen en ervaren binnen twee verschillende afdelingen in juridische functies. Ook krijg ik de mogelijkheid om vakinhoudelijke cursussen en trainingen te volgen. Daarnaast heeft ieder van ons een begeleider die ons coacht in onze persoonlijke ontwikkeling. Allemaal met het doel om ons klaar te stomen voor de dynamische functie van gemeentejurist. Er is volop aandacht voor alle competenties die wenselijk zijn voor de gemeentejurist anno nu. 

SYLVANA HEEMSKERK

STAGIAIRE AFDELING LEERPLICHT

Mijn naam is Sylvana Heemskerk en ik ben 24 jaar. Ik ben student aan het Saxion in Deventer. Ik zit op dit moment in het derde jaar van de studie Sociaal Juridische Dienstverlening. Vanaf 4 september 2023 ben ik begonnen met mijn stage bij de afdeling Leerplicht. Mijn stage duurt tot juli 2024. Jullie kunnen mij 32 uur per week vinden op de afdeling op het stadskantoor. Mijn stagebegeleiders zijn Leo Belshof en Melvin Stopel.

Collega's aan het woord

DYLAN VAN BEZOOIJEN

WERKSTUDENT MOBILITEIT

Hoi hoi! Ik ben Dylan van Bezooijen en ik ben één dag per week aan het werk als werkstudent binnen het team Mobiliteit. Naast mijn werk ben ik ook volop bezig met mijn Masteropleiding Civiele Techniek aan de Universiteit Twente, met een specialisatie in Transport Engineering & Management. Ik woon al 4 jaar in het mooie Enschede, maar kom oorspronkelijk uit (het bijna net zo mooie) Nijmegen. Voordat ik begon met mijn tijd als werkstudent bij de gemeente, was ik 3 maanden bezig met mijn afstudeeropdracht.

RUNAR ANKONÉ

STAGIAIR IT-AFDELING

Hoi! Ik ben Runar Ankoné. Ik ben 25 jaar en woon in Oldenzaal bij mijn ouders. Ik doe de opleiding HBO ICT (richting infrastructuur) op het Saxion in Enschede. Ik loop stage bij de IT afdeling van gemeente Enschede. Daar zit ik bij team platform. Dit team is onderdeel van het team informatietechnology & services.

Collega's aan het woord

RIK lamers

STAGIAIR RUIMTELIJKE ONTWIKKELING EN BEHEER

Hey! Mijn naam is Rik. Momenteel ben ik bezig met mijn eindexamen voor mijn mbo-opleiding civiele techniek niveau 4. Nu de taken op school zijn afgerond, ben ik bezig aan het leukste stukje van het schooljaar; stagelopen!
Ik loop stage bij de afdeling ‘Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer (Stadsingenieurs)’ van gemeente Enschede. Dit doe ik onder begeleiding van Peter Bult (senior projectleider/bereikbaarheidscoördinator) en Roel ter Borg (projectmedewerker).

Gabriel Mesut

TRAINEE PLANNING EN CONTROL

Hoi! Ik ben Gabriel Mesut, trainee bij gemeente Enschede bij planning & control. Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd over de gemeente en haar inzet voor de burgers en hun leefomgeving. Dit heeft een diepe indruk op me gemaakt. Daarom heb ik na mijn studie gesolliciteerd bij de gemeente Enschede als trainee. 

Jesse Mars

STAGIAIR STEDENBOUWKUNDIG ONTWERPEN

Hey hallo! Mijn naam is Jesse Mars. Ik ben 21 jaar oud en ik woon in Nijverdal. Ik zit in het derde leerjaar van de opleiding Stedenbouwkundig Ontwerpen aan het Saxion in Deventer. Vanuit mijn opleiding moet ik dit leerjaar 20
weken stage lopen. Daarom loop ik stage bij de gemeente Enschede. Dit doe ik bij het team Ontwerp dat onderdeel is van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer. Mijn begeleider is Pieter Jannink, zijn functie is Senior Stedenbouwkundig Ontwerper.

Puck Kemper

STUDENTAMBTENAAR

Hoi! Ik ben Puck, een van de drie studentambtenaren binnen de gemeente Enschede. Ik houd me bezig met allerlei zaken die studenten belangrijk vinden binnen de gemeente. En ik deel graag waarom ik het zo leuk vind om dit werk te doen! Maar eerst zal ik even uitleggen wat studentambtenaar zijn precies inhoud.

TANIA RAHMAN

JURIDISCH TRAINEE

Hey hallo! Mijn naam is Tania Rahman. In het jaar 2021 heb ik mijn Bachelor of Law succesvol afgerond aan hogeschool Saxion te Enschede. Tijdens mijn studie kreeg ik de kans om diverse facetten van het juridische werkveld te verkennen en te ervaren. Deze ervaringen hebben ertoe geleid dat ik graag een loopbaan binnen de publieke sector wilde. Eén van de kenmerken van overheidsinstanties is de toewijding aan de professionele groei van de medewerkers, wat tot uiting komt in investeringen in educatieve workshops en traineeships.

TOSCA DE WIDT

JURIDISCH TRAINEE

Voordat ik je vertel wat er zo leuk is aan het traineeship, vertel ik je eerst hoe ik bij de gemeente Enschede terecht ben gekomen. Tijdens mijn opleiding hbo rechten heb ik 20 weken stage gelopen bij de afdeling Juridische Zaken van de gemeente Enschede. Deze stage heb ik als prettig en leerzaam ervaren. De collega’s waren vriendelijk en behulpzaam en ik kreeg de mogelijkheid om cursussen en trainingen te volgen. Door deze fijne ervaring ben ik op zoek gegaan naar een afstudeeronderzoek bij de gemeente Enschede en dat is gelukt! Bij de afdeling Gebieds- en Projectontwikkeling heb ik onderzoek gedaan naar de Wet open overheid. Ook bij deze afdeling waren de collega’s vriendelijk en behulpzaam en ook daar heb ik cursussen en trainingen bijgewoond.

MEER WETEN OVER ONZE STAGES, TRAINEESHIPS OF WERKERVARINGSPLEKKEN? ​

Neem dan contact op met Ellen Bouwmeester via stage@enschede.nl