Stages & Starters

Wil jij als stagiair een mooi en uitgebreid kijkje in de keuken krijgen van onze gemeente? Jouw carrière via een traineeship een vliegende start geven? Of kom je uit een heel andere werkomgeving en wil je ervaring opdoen binnen onze organisatie? Het is allemaal mogelijk bij de gemeente Enschede. Sterker nog, talenten als jij verwelkomen we met open armen!  

Waarom is een Stage, traineeship of werkervaringsplek bij onze organisatie iets voor jou? Wij zetten vijf voordelen op een rij:

  1.  Diverse vakgebieden onder één dak. Doordat we het verschil maken voor liefst 170.000 inwoners, hebben we veel kennis over diverse vakgebieden in huis. Kennis die onze collega’s graag delen met jou. Zo haal jij alles uit jouw tijdelijke avontuur bij onze gemeente. 
  2. Toekomstperspectief. Wil je na afloop van je stage of traineeship langer bij de gemeente Enschede blijven? Laat het ons vooral weten, want er is echt veel mogelijk. 
  3. Een fijne werksfeer. Oud-stagiairs en -trainees noemen het vaak in evaluaties: bij onze gemeente hangt een goede sfeer en kun je bij iedereen terecht met vragen. Daar zijn we trots op! 
  4. Aan de slag midden in onze stad. Heerlijk toch, om in onze mooie binnenstad aan het werk te gaan en na afloop van je werk snel een terrasje op te zoeken? Al onze werklocaties liggen midden in het centrum, waardoor we ook goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. 
  5. We zijn erg benieuwd naar jouw frisse blik. We vinden het belangrijk ons werk continu te verbeteren. Jouw frisse blik helpt hier enorm bij. Je krijgt dan ook alle ruimte om met nieuwe ideeën te komen. 

Werk aan je toekomst met een stage, traineeship of ervaringsplek

Uitgelichte vacatures


Op zoek naar een stage, werkervaringsplaats of traineeship? Bij de gemeente Enschede bieden we diverse interessante opties om aan je toekomst te werken.  

Stages in alle soorten en maten

Meewerkstages, BBL-stages, werkervarings- of afstudeerplekken: wij bieden stagemogelijkheden voor álle opleidingsniveaus. Waar je als stagiair in ieder geval op kunt rekenen? Persoonlijke begeleiding, een vergoeding en de kans om te zien hoe een gemeentelijke organisatie in elkaar zit.  

Traineeship bij een topwerkgever

Ook als trainee ben je van harte welkom bij onze gemeente. We bieden diverse talentprogramma’s aan, onder meer op juridisch en financieel gebied. Daarnaast zijn we aangesloten bij het traineeship van Twentse Kracht. Volop mogelijkheden voor jou als afgestudeerd hbo’er of wo’er, dus! Nog mooier: als trainee ben je verzekerd van een vast inkomen en uitzicht op een structurele carrière. Ook kun je rekenen op andere uitstekende voorwaarden, van een individueel keuzebudget tot vakinhoudelijke trainingen.

MEER WETEN OVER ONZE STAGES, TRAINEESHIPS OF WERKERVARINGSPLEKKEN? ​

Neem dan contact op via  matchpoint@enschede.nl