Starters

Wil jij als stagiair een mooi en uitgebreid kijkje in de keuken krijgen van onze gemeente? Jouw carrière via een traineeship een vliegende start geven? Of kom je uit een heel andere werkomgeving en wil je ervaring opdoen binnen onze organisatie? Het is allemaal mogelijk bij de gemeente Enschede. Sterker nog, talenten als jij verwelkomen we met open armen!  

De inwoners van gemeente Enschede en hun diversiteit willen we voortzetten in onze medewerkers, iedereen is welkom! De gelijkwaardigheid en ambitie zetten we dan in, samen, voor de stad Enschede.

Waarom een stage, traineeship of startersfunctie bij onze organisatie iets voor jou is? Wij zetten vijf voordelen op een rij:

Diverse vakgebieden onder één dak. 
Doordat we het verschil maken voor liefst 170.000 inwoners, hebben we veel kennis over diverse vakgebieden in huis. Kennis die onze collega’s graag delen met jou. Zo haal jij alles uit jouw (tijdelijke) avontuur bij onze gemeente. 

Toekomstperspectief. 
Wil je na afloop van je stage of traineeship langer bij de gemeente Enschede blijven? Laat het ons vooral weten, want er is echt veel mogelijk. 

Een fijne werksfeer.
Oud-stagiairs en -trainees noemen het vaak in evaluaties: bij onze gemeente hangt een goede sfeer en kun je bij iedereen terecht met vragen. Daar zijn we trots op! 

Aan de slag midden in onze stad. 
Heerlijk toch, om in onze mooie binnenstad aan het werk te gaan en na afloop van je werk snel een terrasje op te zoeken? Al onze werklocaties liggen midden in het centrum, waardoor we ook goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. 

We zijn erg benieuwd naar jouw frisse blik. 
We vinden het belangrijk ons werk continu te verbeteren. Jouw frisse blik helpt hier enorm bij. Je krijgt dan ook alle ruimte om met nieuwe ideeën te komen. 

OP ZOEK NAAR EEN STAGE, STARTERSFUNCTIE OF TRAINEESHIP? BIJ DE GEMEENTE ENSCHEDE BIEDEN WE DIVERSE INTERESSANTE OPTIES OM AAN JE TOEKOMST TE WERKEN.

Uitgelichte vacatures

Collega's aan het woord

RIK lamers

STAGIAIR RUIMTELIJKE ONTWIKKELING EN BEHEER

Hey! Mijn naam is Rik. Momenteel ben ik bezig met mijn eindexamen voor mijn mbo-opleiding civiele techniek niveau 4. Nu de taken op school zijn afgerond, ben ik bezig aan het leukste stukje van het schooljaar; stagelopen!
Ik loop stage bij de afdeling ‘Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer (Stadsingenieurs)’ van gemeente Enschede. Dit doe ik onder begeleiding van Peter Bult (senior projectleider/bereikbaarheidscoördinator) en Roel ter Borg (projectmedewerker).

Gabriel Mesut

TRAINEE PLANNING EN CONTROL

Hoi! Ik ben Gabriel Mesut, trainee bij gemeente Enschede bij planning & control. Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd over de gemeente en haar inzet voor de burgers en hun leefomgeving. Dit heeft een diepe indruk op me gemaakt. Daarom heb ik na mijn studie gesolliciteerd bij de gemeente Enschede als trainee. 

Jesse Mars

STAGIAIR STEDENBOUWKUNDIG ONTWERPEN

Hey hallo! Mijn naam is Jesse Mars. Ik ben 21 jaar oud en ik woon in Nijverdal. Ik zit in het derde leerjaar van de opleiding Stedenbouwkundig Ontwerpen aan het Saxion in Deventer. Vanuit mijn opleiding moet ik dit leerjaar 20
weken stage lopen. Daarom loop ik stage bij de gemeente Enschede. Dit doe ik bij het team Ontwerp dat onderdeel is van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer. Mijn begeleider is Pieter Jannink, zijn functie is Senior Stedenbouwkundig Ontwerper.

Puck Kemper

STUDENTAMBTENAAR

Hoi! Ik ben Puck, een van de drie studentambtenaren binnen de gemeente Enschede. Ik houd me bezig met allerlei zaken die studenten belangrijk vinden binnen de gemeente. En ik deel graag waarom ik het zo leuk vind om dit werk te doen! Maar eerst zal ik even uitleggen wat studentambtenaar zijn precies inhoud.

MEER WETEN OVER ONZE STAGES, TRAINEESHIPS OF WERKERVARINGSPLEKKEN? ​

Neem dan contact op met Ellen Bouwmeester via stage@enschede.nl