Gebiedsontwikkeling, Ruimtelijke ordening & Milieu

Integrale gebiedsontwikkelingen, waarbij we woningbouw combineren met andere belangrijke vraagstukken, zoals de energietransitie en bereikbaarheid. Een goed ondernemersklimaat, waarbij we bedrijven zo goed mogelijk helpen en meedenken over plannen. Maatregelen rondom water en klimaatadaptatie om onze stad voor te bereiden op de gevolgen van klimaatverandering. Je leest het: de openbare ruimte van Enschede is een uitdagende én interessante puzzel die vele stukjes telt.  

Een puzzel die jij mede gaat leggen als je kiest voor een functie binnen het vakgebied gebiedsontwikkeling, ruimtelijke ordening en milieu. Dat doe je niet alleen; je zit vaak aan tafel met collega’s met uiteenlopende disciplines. Samen pakken jullie de maatschappelijk relevante thema’s van deze tijd op en werken jullie aan een stad waarin het prettig verblijven is, nu én in de toekomst.  

Toekomstbestendig 
Een aansprekende en innovatieve werkomgeving: daarin kom je terecht. Want er gebeuren heel veel mooie dingen in Enschede. Zoals Centrumkwadraat, het grootstedelijk toekomstplan dat ons stationsgebied een ander gezicht geeft. Of het Cromhoffpark, een stedelijke ontwikkeling waarbij we met diverse marktpartijen samenwerken om een nieuw woonmilieu te creëren. En Kennispark Twente, dat tot de top drie innovatiecampussen van Nederland behoort. En wat te denken van Technology Base, waar bedrijven duurzaam en circulair kunnen ondernemen? Bij onze gemeente houden we van aanpakken en handelen we nú voor het succes van overmorgen. Zo bouwen we aan een aantrekkelijk en toekomstbestendig Enschede.  

 Voor onze inwoners 
Als je van betekenis wilt zijn voor onze stad en aan vernieuwende projecten wilt werken, dan zit je bij ons dus op je plek. Wat je doet, doe je voor onze inwoners. Door in de rol van projectmanager of -medewerker van onze ontwikkelplannen werkelijkheid te maken bijvoorbeeld. Of door als accountmanager de doorontwikkeling van onze bedrijventerreinen in goede banen te leiden. Ook kun je bij ons als procesmanager de warmtetransitie in wijken mede vormgeven. Of je wordt waterontwerper, waarbij je invulling geeft aan ons Water- en Klimaatadaptatieplan. Nieuwsgierig naar al onze vacatures? Je vindt ze onderaan deze pagina. 

Uitgelichte vacatures

Er zijn geen uitgelichte vacatures. Bekijk alle vacatures.


Dit is waarom gebiedsontwikkeling, RO en milieu zo boeiend is:  

Fijne collega’s die betrokken zijn bij hun werk.
Het is prettig werken bij onze gemeente. Je komt terecht in een omgeving waar iedereen zich graag inzet voor een fijne leefomgeving voor onze inwoners én dus regelmatig een rondje door de stad maakt om te zien hoe plannen in de praktijk uitpakken.  

Een openbare ruimte om trots op te zijn.
Het grootste bergbezinkbassin, het oudste volkspark van het land, de allereerste wadi’s om regenwater te bergen, infiltreren en zuiveren, een binnenhaven, een voormalige vliegbasis, de ligging op een stuwwal: het is slechts een greep uit de bijzondere elementen waaruit de openbare ruimte van Enschede bestaat. Daar wil je toch je steentje aan bijdragen?  

Ons vertrouwen in jou is groot.
Bij ons krijg je de vrijheid en verantwoordelijkheid om invulling te geven aan je functie. En wil jij je verder ontwikkelen, op persoonlijk of vakinhoudelijk gebied? Laat vooral van je horen! Dan komen de kansen naar je toe.