Techniek & Bouwkunde

Een bruisende binnenstad. Een prachtig groen buitengebied. Veilige evenementen voor jong en oud. Een perfecte infrastructuur. Vele mensen hebben onze stad in hun hart gesloten. Maar Enschede is nooit af. Continu verbeteren we als gemeente de kwaliteit van de leefomgeving en daarmee het welbevinden van onze ruim 170.000 inwoners en talloze toeristen. Zodat Enschede een stad blijft om trots op te zijn. Bouw jij met ons mee?  

Jouw werk komt tot leven 
Een stad waar het prettig wonen, werken en recreëren is: daaraan draag je bij binnen het brede vakgebied techniek en bouwkunde. Het mooie hieraan? Je ziet de projecten waaraan je werkt tot leven komen. Help bijvoorbeeld als bouwplantoetser inwoners op weg door in een aanvraag te duiken voor de vergunning voor een dakkapel. Coördineer als technisch projectleider de onderdelen bodem en geluid in ver- en nieuwbouwprojecten. Voer als inspecteur omgevingsrecht samen met de brandweer een controle uit bij een nieuw festival. Of neem als adviseur het voortouw in de uitvoering van de energietransitie voor woningeigenaren en ondernemers.  

De ideale omgeving 
Enschede heeft qua omvang, evenementen en voorzieningen stedelijke allure én bruist van de ambities, bijvoorbeeld als het gaat om woningbouw en duurzaamheid. Tegelijkertijd zijn en blijven we een landelijke gemeente. Kortom, de ideale omgeving om je stempel te drukken op onze vernieuwende projecten. Bovendien groeit jouw netwerk met de dag vanwege jouw contacten, onder meer met inwoners, aannemers, ingenieursbureaus en woningcorporaties. 

Techniek en bouwkunde: werk mee aan een stad om trots op te zijn

Uitgelichte vacatures

Dit is waarom techniek en bouwkunde zo boeiend is:  

De dynamiek is groot.
Nieuwe wet- en regelgeving, kansen om onze dienstverlening verder te verbeteren, actuele vraagstukken zoals ondermijning en circulair bouwen: dit vakgebied staat bepaald niet stil. Waardoor jij dus kunt rekenen op een gevarieerde en dynamische baan bij ons!
 

Volop oog voor jouw ontwikkeling.
Doorgroeien in je eigen functie? Je onderdompelen in een ander vakgebied? Het is allemaal mogelijk in onze veelzijdige gemeente, waar we het belangrijk vinden dat jij je kunt ontwikkelen. 

Een fijne werksfeer.
Kennis met elkaar delen, elkaar ondersteunen en verder helpen, betrokken zijn bij elkaar: het is kenmerkend voor onze organisatie. Je krijgt gegarandeerd een warm welkom!