Zorg, Welzijn & Jeugd

Hoewel de 170.000 inwoners van Enschede zelf de regie hebben over hun leven, kunnen zij altijd op ons terugvallen voor ondersteuning. En die bieden wij, op alle mogelijke manieren: van de uitvoering van de Wet jeugdhulp en Wmo tot de versterking van de sociale basis in wijken. Er gebeurt dan ook veel binnen dit boeiende vakgebied, van onderwijs en jeugdhulp tot sport, integrale zorg en integratie. Voor jou als professional liggen er dus volop kansen! 

Alle kanten op 
Je kunt binnen dit vakgebied vele kanten op. Als adviseur subsidies en contracten bijvoorbeeld, waarbij je dé schakel vormt tussen beleid en uitvoering. Of als financieel medewerker, waarbij je collega’s helpt om beleidskeuzes te maken. Maar ook als coach binnen een van onze wijkteams. Sinds 2015 ondersteunen we samen met SMD onze inwoners via wijkteams rondom belangrijke thema’s als opvoeden, opgroeien en mantelzorg. We werken trouwens met heel wat partners samen binnen het sociaal domein, van de Stadbank Oost Nederland en Samen Twente tot Sportaal. Zodat inwoners dicht bij huis terechtkunnen met hun vragen. 

Jong tot oud 
Je merkt het; hier vind je een baan in het hart van de samenleving waarin je samen met collega’s echt het verschil kunt maken voor de inwoners van Enschede, van jong tot oud. Extra mooi: je werkt vanuit de denk- en leefwereld van mensen en kijkt naar wat zij nodig hebben om mee te kunnen doen in de maatschappij. Zo bedenk je oplossingen vaak samen met de Enschedeërs zelf. En werk je met nog veel meer mensen samen, zoals je collega’s binnen de gemeente en diverse externe maatschappelijke organisaties.  

Zorg, welzijn & jeugd: van betekenis voor je medemens.

Uitgelichte vacatures

Dit is waarom zorg, welzijn en jeugd zo boeiend is:

Je verricht werk dat er écht toe doet.
Jij draagt bij aan de belangrijke missie van het sociaal domein: dat iedere inwoner van de gemeente Enschede zo zelfstandig, gelukkig en gezond mogelijk kan leven. Hierbij denk je altijd vanuit het perspectief van de inwoners en kijk je – vaak samen mét hen – naar wat zij nodig hebben. 

Dit vakgebied is continu in beweging.
Van wetswijzigingen en actuele ontwikkelingen tot beleidsveranderingen op nationaal, regionaal en lokaal niveau: de dynamiek binnen dit vakgebied is hoog. Waardoor je alle kansen krijgt om zaken te veranderen én te verbeteren. Zodat inwoners op ons kunnen bouwen. 

Enschede is een centrumgemeente.
Jeugdhulp, maatschappelijke opvang en beschermd wonen, vrouwenopvang: als centrumgemeente voert Enschede op diverse sociale thema’s de taken namens meerdere gemeenten uit. Hierdoor maak je niet alleen het verschil voor de grootste stad van Overijssel, maar vaak voor een nóg grotere regio in Twente.