Juridisch & Inkoop

De ambities bij de gemeente Enschede zijn groot. Op financieel en organisatorisch gebied, maar zeker ook op maatschappelijk vlak. Als je binnen onze organisatie kiest voor een inkoop- of juridische functie, lever je een belangrijke bijdrage aan het waarmaken van de vele interessante uitdagingen waar we als organisatie voorstaan. Het mooie daaraan? In alles wat je doet, staan onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen centraal.  

Invloed met inkoop 
Of je nu als contractmanager of inkoopadviseur bij ons aan de slag gaat: je hebt invloed op de uitwerking van onze vele ambities. Denk aan het verbeteren van onze dienstverlening aan inwoners. En het behalen van maatschappelijke doelstellingen, bijvoorbeeld op het vlak van duurzaamheid. Bovendien is jouw werk letterlijk zichtbaar. Je hoeft maar een kort ritje te maken door de stad om te zien wat we allemaal inkopen, van bruggen en wegen tot kunstwerken en groen. Maar we kopen ook diensten in, bijvoorbeeld voor het sociaal domein. Naast het begeleiden van aanbestedingen spelen we een belangrijke rol in subsidietenders en biedingstrajecten. Je werkt met veel verschillende collega’s in onze organisatie én met leveranciers samen om onze doelstellingen waar te maken. Je merkt het: de afwisseling is groot.  

Omgeving vol juridische mogelijkheden 
Waarom je moet kiezen voor een juridische baan bij de gemeente Enschede? Allereerst omdat we als grootste gemeente van Twente bijna alle rechtsgebieden onder één dak hebben. Daardoor kun je bij ons alle kanten op. De kant van medewerker bezwaar en beroep bijvoorbeeld, waarbij je direct in contact staat met inwoners én de kans krijgt om onze gemeente te vertegenwoordigen bij rechtszaken. Of die van juridisch adviseur, waarbij je bijvoorbeeld gemeentebrede samenwerkingsovereenkomsten onder de loep neemt, adviseert over de informele aanpak bij bezwaarafhandeling of aanbestedingstrajecten begeleidt. Wat je ook gaat doen: je maakt het verschil voor de inwoners. En die maatschappelijke impact is meteen nóg een reden om te kiezen voor Enschede. Je zorgt er namelijk mede voor dat we onze inwoners zo goed mogelijk van dienst zijn. 

Uitgelichte vacatures

Ben jij een aanjager die niet afwacht, maar actief verandering binnen de gemeente stimuleert? Wij zoeken…


Dit is waarom Inkoop en Juridische zaken zo boeiend is: 

Verbeteren en vernieuwen is ons uitgangspunt.
Van nieuwe wet- en regelgeving tot de verdere digitalisering van processen: in de domeinen inkoop en juridische zaken is verandering aan de orde van de dag. Daardoor is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen in je vakgebied. We beloven dat je hiervoor alle ruimte krijgt bij ons. Pilots initiëren, de samenwerking opzoeken met gelijkgestemden in de regio, congressen bezoeken: het is allemaal mogelijk.  

Volop kansen om jezelf te ontwikkelen.
Kennismaken met een ander onderdeel? Meekijken op een andere afdeling? Een opleiding volgen? Wij geloven in een leven lang leren en ondersteunen je in jouw ontwikkeling. Geef vooral aan wat je wilt bereiken en wat je belangrijk vindt. Dan kunnen wij je helpen. 

We zorgen voor een warm welkom.
Als we vragen aan collega’s waarom zij voor de gemeente Enschede werken, dan krijgen we vaak als antwoord: de collega’s. En daar zijn we trots op! Kenmerkend voor onze organisatie is de open en toegankelijke sfeer. We vinden het belangrijk om samen tot goede oplossingen te komen en maken ook tijd voor gezellige uitjes. Daarnaast bieden we iedere nieuwe collega een warm welkom, onder meer met een uitgebreid inwerktraject. Wedden dat jij je snel thuis voelt bij ons?