Buitenruimte & Groenvoorziening

Ga je in het vakgebied buitenruimte en groenvoorziening aan de slag, dan raak je iedere inwoner van de stad met je werk, iedere dag weer. Want jij werkt aan de openbare ruimte. Een heel belangrijk visitekaartje voor Enschede, want al onze inwoners en bezoekers maken er gebruik van. Bovendien verbindt de openbare ruimte alles met iedereen, zowel letterlijk via autowegen en fietspaden als op sociaal gebied door te zorgen voor ontmoetingen. 

 Thema’s van deze tijd 
Of je nu kiest voor de baan van wijkbeheerder, technisch adviseur of projectmedewerker of een van de vele andere functies binnen deze openbare ruimte: altijd draag je bij aan een duurzaam, schoon en veilig Enschede. Wat dat betekent? Dat mensen kunnen genieten van de speelvoorzieningen in hun buurt en dat hun afval wekelijks wordt opgehaald. Naast het reguliere werk – waar een héle wereld achter schuilgaat – werken we binnen dit vakgebied aan de belangrijkste thema’s van deze tijd. Zo nemen we maatregelen om Enschede voor te bereiden op de gevolgen van klimaatverandering. En zorgen we voor een duurzamer gebruik van bodem en ondergrond

De interessante uitdagingen liggen dus voor het oprapen. En daar kunnen we jou goed bij gebruiken. Naast dat je een rol van betekenis speelt bij de toekomst van de stad, is jouw werk zichtbaar: je ziet de concrete resultaten van je werk letterlijk ontstaan. Daarnaast is de openbare ruimte áltijd een belangrijk onderwerp van gesprek. Iedereen heeft er wel een mening over, zeker als er iets verandert. Dat maakt jouw werk extra uitdagend. 

Een openbare ruimte om trots op te zijn 
Of de openbare ruimte van Enschede bijzonder is? Nou en of! Zo tref je het grootste bergbezinkbassin én het oudste volkspark van het land aan in onze stad. Daarnaast realiseerden wij de allereerste wadi’s om regenwater te bergen, infiltreren en zuiveren. Deze groene greppels vind je tegenwoordig in iedere gemeente. En dan liggen we ook nog eens op een stuwwal, waardoor het hoogteverschil in de stad circa 40 meter is. Wie zorgt voor de duurzame inrichting en het beheer en onderhoud van de openbare ruimte? Onze afdeling Stadsdeelbeheer, in nauwe samenwerking met bewoners, ondernemers, partners, instellingen, andere gemeenteafdelingen én de uitvoeringsorganisatie Onderhoud Enschede BV 

Draag bij aan onze openbare ruimte en raak iedere inwoner

Dit is waarom buitenruimte en groenvoorziening bij ons zo boeiend is:

In Enschede zitten we niet stil.
Werken bij de gemeente Enschede betekent werken aan ambities. Sterker nog, we bruisen ervan! Je komt terecht bij een aantrekkelijke werkgever waar altijd ruimte is voor nieuwe projecten, pilots met aannemers, initiatieven en ontwikkelingen. Zodat je jouw eigen én onze ambities kunt waarmaken. 

Fijne collega’s met passie voor het vakgebied. Het is fijn werken bij onze gemeente. Je komt terecht in een omgeving waar we voor elkaar klaarstaan, we veel kennis met elkaar delen en we ons graag inzetten voor een fijne leefomgeving voor onze inwoners.  

Een aansprekende werkomgeving.
Samenwerken met de studenten van de hogescholen en universiteit in Enschede, een voortrekkende rol bij regionale projecten: allemaal voorbeelden én tegelijkertijd voordelen die het werken voor een grote stad met zich meebrengen. Je bouwt een mooi netwerk op, dat is zeker.