Handhaving & Veiligheid

De buitengewoon opsporingsambtenaar die toezicht houdt op betaald parkeren en gevarieerde meldingen – van gedumpt afval tot vermiste personen – in goede banen leidt. De beleidsadviseur die de aandacht richt op criminelen die voor illegale activiteiten gebruik maken van legale bedrijven. De jurist die zich buigt over ons drank- en horecabeleid. Maar ook de leerplichtambtenaar, procesmanager zorg en veiligheid en toezichthouder leefomgeving. Allemaal werken ze aan een veilig Enschede. Wil jij dicht bij de inwoner staan met je werk, vind je het leuk om je vast te bijten in belangrijke thema’s in de samenleving en houd je van onvoorspelbaarheid? Dan vind je binnen onze organisatie zeker een superbaan. 

Bij de tijd 
Als je van betekenis wilt zijn voor onze stad en de mensen die hierin leven, dan is dit het vakgebied bij uitstek. Want wat je doet, doe je voor onze inwoners. Door met hen in gesprek te gaan over de problemen in de binnenstad bijvoorbeeld. Door uit te leggen waarom iets wel of niet kan. Of door ons bestuur te adviseren over de aanpak van jongerenoverlast in het centrum. Ons doel? Zorgen voor een veilige omgeving en dat inwoners zich houden aan de regels. Hierbij spelen onverwachtse gebeurtenissen vaak een grote rol. Wat dat voor jou betekent? Je blijft bij de tijd, ziet je werk terug in de media én weet vaak van tevoren niet hoe jouw werkdagen eruitzien. Waardoor deze dagen voorbijvliegen! 

Handhaven en veiligheid:
wat je doet, doe je voor onze inwoners

Uitgelichte vacatures

Als adviseur geluid streef jij naar een betere en veiligere leefomgeving. Met jouw technische kennis en…
Als Bibob-onderzoeker maak jij samen met jouw collega’s de gemeentelijke organisatie weerbaarder. Je…

Dit is waarom handhaving en veiligheid zo boeiend is:  

Jouw rol reikt verder dan Enschede alleen.
We zijn de grootste stad van Overijssel en tegelijkertijd een grensgemeente. Dat betekent dat je met veiligheids- en handhavingsvraagstukken te maken krijgt die je niet snel ergens anders tegenkomt. En met je werk het verschil kunt maken voor een vaak nóg grotere regio.
 

Een platte organisatie.
De thema’s binnen dit vakgebied houden niet altijd rekening met afgesproken taken en werktijden. Gelukkig is iedere collega makkelijk aanspreekbaar en vinden we het belangrijk om een ander te helpen en tot goede oplossingen te komen.  

Ons vertrouwen in jou is groot.
Bij ons krijg je de vrijheid en verantwoordelijkheid om invulling te geven aan je functie. En wil jij je verder ontwikkelen, op persoonlijk of vakinhoudelijk gebied? Laat vooral van je horen! Dan komen de kansen naar je toe.