Planning & Control

Optimaal stadsbeheer. Toegankelijke publieke dienstverlening. De juiste zorg voor jongeren die passende hulp nodig hebben. Bij de gemeente Enschede doen we er alles aan om onze inwoners een fijn leven te bieden. Daar zit een hele wereld achter. De wereld van planning & control. Als je voor een functie in dit dynamische domein kiest, is één ding zeker: je hebt maatschappelijke impact. Want je draagt bij aan een stad waar het prettig wonen, werken en recreëren is.

Blik op de toekomst
De gemeente Enschede heeft een begroting van zo’n € 800 miljoen per jaar. Kies je voor een functie in de planning & control? Dan zorg jij er mede voor dat dit geld naar de goede dingen gaat en blijft gaan. Bijvoorbeeld in de functie van businesscontroller, adviseur planning & control, projectcontroller of adviseur financial control, waarbij je het management helpt om verantwoorde keuzes te maken Voor welke baan je ook kiest binnen onze gemeente: je krijgt inzicht in de veelzijdige thema’s die in Enschede spelen. Ook bruisen we van de ambitie om inwoners optimaal te blijven helpen. De ideale omgeving voor jou om het verschil te maken. Daarbij krijg je van ons veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

Planning & control: de juiste keuzes voor Enschede en de inwoner

Uitgelichte vacatures

Er zijn geen uitgelichte vacatures. Bekijk alle vacatures of maak een vacature alert aan.

Dit is waarom Planning & Control bij ons zo boeiend is:

Innovatie zit in ons DNA.
Doen zoals we het altijd al doen? In Enschede kijken we juist verder en vinden we het belangrijk om te verbeteren en te vernieuwen. We zitten niet stil en zetten diverse stappen om onze planning & controlfunctie verder te ontwikkelen. Zo worden we meer en meer een datagedreven organisatie, waardoor we nóg beter kunnen sturen en verantwoorden. Ook hebben we ons eigen traineeship planning & control ontwikkeld. Eén ding is zeker: als je bij ons aan de slag gaat, krijg je de ruimte om pilots te initiëren. Naast dat je hiermee van betekenis bent voor de inwoners, maakt het jouw werkdagen éxtra afwisselend!

Legio ontwikkelkansen die bij jou passen.
We werken nauw samen met onze eigen afdelingen én diverse andere gemeenten en partners. Vaak zijn we als grootste gemeente in de regio zelfs kartrekker in samenwerkingsverbanden. Je bouwt dus in no time een mooi netwerk op en groeit continu. Wil je graag een opleiding volgen? Jezelf op persoonlijk gebied ontwikkelen? Of in een ander domein aan de slag? Laat zeker van je horen, want we vinden het belangrijk dat jij je werk met plezier doet. Wij geloven in een leven lang leren. Dit faciliteren we onder meer via de Enschede Academie, Twentse School en ons Alles-uit-jezelf-platform.

Bij iedere collega staat de deur open.
Fijne collega’s bepalen een groot deel van je werkplezier. Kenmerkend voor onze organisatie is de open en toegankelijke sfeer. We zijn betrokken bij elkaar en helpen een ander graag verder.

COLLEGA monique wulff AAN HET WOORD

SENIOR ADVISEUR PLANNING EN CONTROL

Mijn naam is Monique Wulff en ik werk als senior adviseur planning en control bij de Gemeente Enschede. Vanuit mijn rol als Senior adviseur planning en control werk ik mee aan het samenstellen van de zomernota, begroting, tussenrapportages en jaarrekening, de zogeheten Planning & Control-documenten (P&C-documenten).

COLLEGA Gabriel Mesut AAN HET WOORD

TRAINEE PLANNING EN CONTROL

Hoi! Ik ben Gabriel Mesut, trainee bij gemeente Enschede bij planning & control. Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd over de gemeente en haar inzet voor de burgers en hun leefomgeving. Dit heeft een diepe indruk op me gemaakt. Daarom heb ik na mijn studie gesolliciteerd bij de gemeente Enschede als trainee.