Over ons

Over onze organisatie | Gemeente Enschede 
Het grootstedelijk hart van Oost-Nederland en een bruisende stad met 160 nationaliteiten: dat is Enschede. Werken bij onze gemeente betekent werken aan ambities. Met een grenzeloos vertrouwen in vooruitgang bouwen we met 1.800 medewerkers aan een aantrekkelijk en toekomstbestendig Enschede. Een Enschede waarin talent ontluikt en verbonden blijft aan de stad. Een stad waar banen bereikbaar zijn. Waar iedereen mag meedoen en zich prettig voelt. Een plek waar we het groen omarmen en we de ruimte hebben. En waar innovaties voor een klimaatbestendige stad naadloos zijn verweven met de openbare ruimte. We handelen nú voor het succes van overmorgen.  

Trots op onze stad en op Twente 
We zijn trots. Op onze stad en op Twente. Enschede is gebouwd op stoom en strijd. We zijn aanpakkers en zetten altijd dat stapje extra. De ondernemende no-nonsense houding en veerkracht die hiervoor nodig zijn, voel je elke dag in onze organisatie. Dat maakt dat we in Enschede dingen voor elkaar krijgen. Jouw inzet is de motor achter de vooruitgang van onze stad. Dit maakt het werk interessant en uitdagend. Het is niet voor niets dat de gemeente Enschede een populaire werkgever is. Geen dag is hetzelfde.  

Onze rol in de samenleving 
Werk je bij ons, dan heb je hart voor de samenleving. Een samenleving die constant verandert. Daarom richten we onze organisatie wendbaar in en is onze manier van werken flexibel en lerend. Inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen zijn het middelpunt van ons werk. Onze communicatie is transparant en voor iedereen te begrijpen. Bovendien zijn we een benaderbare gemeente. Een gemeente die luistert naar de samenleving en die mét de samenleving op zoek gaat naar kansen. Samen proberen we uit wat goed en prettig werkt. En als het in die zoektocht eens misgaat, hebben we het daar ook samen over. We proberen en leren. 

Recruitment team

Sander Kooiker

Recruitment Consulent

Merel Dillerop

Corporate Recruiter 

 

Ellen Bouwmeester

Young Talent Recruiter

 

Richelle Gieskes

Corporate Recruiter

Mieke IJsselmuiden

Sourcer