Werk & Inkomen

Bijstand verstrekken aan Enschedeërs die hier recht op hebben. Zorgen dat mensen die niet zelfstandig aan een baan kunnen komen ook een plek op de arbeidsmarkt vinden. Schoolverzuim en -uitval voorkomen en bestrijden. Statushouders helpen in te burgeren. Het vakgebied werk en inkomen is enorm divers! Je kunt als professional dan ook alle kanten op bij de gemeente Enschede. En voor alle generaties van onze bevolking van betekenis zijn. Onze ambitie? Toekomstperspectief bieden aan de inwoners die het op eigen houtje niet redden. Want dát is de sleutel tot een zelfstandig, gelukkig en gezond leven. 

Werk en inkomen in de praktijk 
Perspectief bieden aan inwoners, hoe doe je dat? Door als beleidsadviseur ons armoedebeleid voor kinderen in de steigers te zetten bijvoorbeeld. Of door als consulent werkzoekenden met een uitkering arbeidsfit te maken en via Werkplein Twente aan werkgevers te koppelen. Maar ook door als coach jongeren op het goede spoor te zetten door vraagstukken rondom wonen, schulden en werken integraal beet te pakken. En zo zijn er binnen werk en inkomen nog veel meer banen waarmee je perspectief biedt aan inwoners. Van beleidsadviseurs tot kwaliteitsmedewerkers en van consulenten claimbeoordeling en adviseurs werkgeversdienstverlening tot werkbegeleiders en procesondersteuners.  

Elke dag een stapje verder 
Wil je graag iets betekenen voor inwoners? Dan zit je binnen dit vakgebied helemaal op je plek. Wat ook handig is: een flexibele instelling. Veranderingen – zoals wets- en beleidswijzigingen – zijn  aan de orde van de dag. En dus ook in jouw toekomstige functie. Gelukkig heb jij de drive om iedere dag een stapje verder te gaan dan gisteren. En daar plukken onze inwoners de vruchten van! 

Bied jij de inwoners van Enschede toekomstperspectief?

Uitgelichte vacatures

Dit is waarom werk en inkomen bij ons zo boeiend is:

We lopen graag voorop.
Wist je dat Enschede een van de eerste gemeenten is waar burgers 24/7 diverse zaken rondom werk en inkomen digitaal kunnen regelen? Hierdoor ontstaat de ruimte om meer aandacht te schenken aan complexere vraagstukken. Ook wonnen we eerder landelijke prijzen voor onze innovatieve aanpak waarmee we verbeteringen doorvoerden op de werkvloer van ons SW-bedrijf. Verslimmen, verbeteren, experimenteren: we zijn er continu mee bezig. Zodat we inwoners nóg beter van dienst kunnen zijn. 

Jouw inbreng is welkom.
Wie kan ons naast inwoners beter attenderen op nieuwe ontwikkelingen dan onze eigen medewerkers? Bovendien houden we van experimenteren. Je krijgt bij ons dan ook alle ruimte om met ideeën te komen en initiatieven te ontplooien. Graag zelfs! 

De actualiteit zie je terug in je werk.
Energiearmoede, personeelstekorten, vergrijzing, inburgering; wat je in de media leest, komt terug in je werk. Mooi toch, dat jij bij deze thema’s het verschil kunt maken voor de inwoners van Enschede?