Leidinggeven & Management

Mensen met hart voor de samenleving, die met een onvermoeibaar vertrouwen in vooruitgang bouwen aan een stad waar het fijn wonen, werken en recreëren is: die tref je bij gemeente Enschede. Kies je voor een leidinggevende functie binnen onze organisatie, dan bouw je met hen mee. Door bij te dragen aan de ontwikkeling van bevlogen collega’s of door uitdagende projecten, programma’s of processen te managen, ben je als leidinggevende dé schakel tussen de doelen van Enschede en het team dat je aanstuurt. En daar plukken de 170.000 inwoners van onze stad de vruchten van.  

Bruisende organisatie
Van afdelingshoofd, clustermanager en teamleider tot programmamanager, procesregisseur en projectleider: binnen dit vakgebied kennen we een rijk palet aan functies. Wat je functietitel ook wordt, je gaat gegarandeerd met bijzondere dingen aan de slag. Naast dat we als centrumgemeente op diverse thema’s de taken namens meerdere gemeenten uitvoeren, innoveren we graag en maken we ruimte voor nieuwe projecten en pilots. Jij draagt in onze bruisende organisatie bij aan een werkcultuur waarin medewerkers goede prestaties kunnen leveren en zelf blijven groeien en leren. Zodat zij de goede dingen voor onze inwoners, ondernemers en instellingen kunnen doen.  

Integraal en opgavegericht 
Extra mooi aan jouw werk? Je werkt niet alleen aan je team of afdeling, maar kijkt verder. Want in onze organisatie staan we voor opgavegericht werken en integraal denken. Door nadrukkelijk de samenwerking op te zoeken en schuttingen tussen afdelingen weg te halen, draag jij hieraan jouw steentje bij. En dat in een platte organisatie waar we het belangrijk vinden om een ander te helpen en samen tot goede resultaten te komen.  

Draag bij aan een fijne stad door onze medewerkers centraal te stellen.

Uitgelichte vacatures

Er zijn geen uitgelichte vacatures. Bekijk alle vacatures of maak een vacature alert aan.

Dit is waarom leidinggeven en management bij ons zo boeiend is:

Je werkt met professionals.
Of je nu clusterleider, afdelingshoofd of ontwikkelmanager wordt: de collega’s waarmee je samenwerkt, zijn echte professionals met een groot hart voor de stad Enschede. Als leidinggevende ben jij de schakel tussen deze collega’s en de thema’s waar we als organisatie prioriteit aan willen geven. 

Ons vertrouwen in jou is groot.
Bij ons krijg je de vrijheid en verantwoordelijkheid om invulling te geven aan je functie. We geven je veel ruimte en zijn erg benieuwd naar jouw frisse kijk op zaken. En wil jij je verder ontwikkelen, op persoonlijk of vakinhoudelijk gebied? Laat vooral van je horen! Dan bieden we je die ruimte.
 

Je bouwt een mooi netwerk op.
Integraal denken en opgavegericht samenwerken vinden we belangrijk binnen gemeente Enschede, waardoor jij in korte tijd heel wat collega’s goed leert kennen. Maar ook buiten de grenzen van onze gemeentelijke organisatie werken we samen. Bijvoorbeeld in regio- en Euregioverband, maar ook via
Twentse Kracht, het platform waarmee Twentse ambtenaren met elkaar in verbinding komen. Door de vele contacten die je hebt, groeit jouw netwerk met de dag.