Beleid, Advies & Ondersteuning

Een fijne stad om in te wonen, te werken en te recreëren: dát willen we als gemeente zijn voor onze inwoners en bezoekers. Dit mooie doel kunnen we alleen bereiken met een goed functionerende ambtelijke én bestuurlijke organisatie. Als je kiest voor een advies-, ondersteunings- of beleidsfunctie binnen Enschede, ben jij hierin een belangrijke schakel. Bouwen aan onze gemeentelijke organisatie, zodat het bestuur en jouw andere collega’s de juiste keuzes voor de stad kunnen maken: daaraan draag jij bij. 

Advies: je helpt collega’s vooruit 
Als adviseur dienstverlening de uiteenlopende front- en backofficeprocessen verbeteren. Als adviseur van de concernstaf meedenken over de koers en positionering van onze gemeente. Als communicatie- of P&O-adviseur bijdragen aan gedragsverandering in onze organisatie. Je kunt als adviseur binnen onze gemeente alle kanten op, zowel op operationeel en tactisch als strategisch niveau. Jouw toegevoegde waarde? Je helpt de organisatie en je collega’s vooruit en draagt indirect bij aan de doelen van onze stad. 

Ondersteuning: mensen bouwen en vertrouwen op jou 
Of je nu als griffiemedewerker, gemeentebode, salarisadministrateur, bestuursondersteuner of communicatiemedewerker bij de gemeente Enschede aan de slag gaat: jouw werkdag is altijd goedgevuld én nooit voorspelbaar. Dat onze organisatie goed functioneert, is mede aan jou te danken. En daar hebben zowel jouw directe collega’s als de inwoners van Enschede profijt van.  

Beleid: werken aan een toekomstbestendige organisatie
Dienstverlening, financiën, facilitair, kwaliteitszorg, integriteit, HR, communicatie: de variatie aan bedrijfsvoeringsthema’s is aanzienlijk, zeker in een grote gemeentelijke organisatie als Enschede. Ga je aan de slag met een van deze beleidsonderdelen, waarbij je focust op de interne organisatie? Dan draag je bij aan een organisatie die klaar is voor de toekomst. Het mooie hieraan? Je werkt niet alleen aan je team of afdeling, maar kijkt verder. Want in onze organisatie staan we voor opgavegericht werken en integraal denken. Daarnaast kom je in aanraking met ontwikkelingen die elkaar vaak in rap tempo opvolgen.  

Bouwen aan onze organisatie met advies, ondersteuning en beleid

Uitgelichte vacatures

Dit is waarom advies, ondersteuning en beleid bij ons zo boeiend is:

Vrijheid en verantwoordelijkheid.
Of je nu voor een ondersteunende, beleids- of adviesfunctie gaat binnen onze gemeente: je krijgt de ruimte om creatief te zijn en te vertrouwen op je eigen deskundigheid. Daarnaast krijg je ook de vrijheid om je werk te doen waar dat het beste kan. De ene keer is dat in een van onze kantoren, de ander keer digitaal vanuit huis of op een andere locatie.
 

Volop oog voor jouw ontwikkeling.
Doorgroeien in je eigen functie? Je onderdompelen in een ander vakgebied? Het is allemaal mogelijk in onze veelzijdige gemeente, waar we het belangrijk vinden dat jij je kunt ontwikkelen. 

Een fijne werksfeer.
Je samen met collega’s diverse disciplines inzetten voor een goed functionerende organisatie, waarbij je regelmatig kennis met elkaar deelt en betrokken bent bij elkaar: het is kenmerkend voor de gemeente Enschede. Je krijgt gegarandeerd een warm welkom!