IT – data & technologie

De leverancier van IT-diensten en -middelen voor onze collega’s en de inwoners van Enschede. De businesspartner die de IT-stempel drukt op de organisatiekoers en alle afdelingen ondersteunt om doelstellingen te realiseren. De aanjager van vernieuwing die landelijke ontwikkelingen inpast in onze organisatie en kijkt welke kansen innovaties bieden. Binnen IT, data en technologie zijn we van vele markten thuis. Bovendien bouwen we met onze vakkennis mee aan een sociale, bruisende en ondernemende stad. 

Volop ontwikkelkansen

Jouw interesses weten we altijd wel te matchen aan een passende functie. Want als grootste stad van Overijssel hebben we nagenoeg alle IT- en datafuncties in eigen huis. Zo kun je aan de slag als BI-engineer waarbij je gegevens van diverse afdelingen samenbrengt. Of wat dacht je van de rol van informatiearchitect, waarbij je zorgt voor optimale informatie-uitwisseling met partnerorganisaties? Maar ook als functioneel beheerder, security-officer of procesmanager vind je bij ons volop uitdaging. Dat we op het gebied van IT en data zoveel taken vervullen, biedt nog een ander voordeel: de ontwikkelkansen liggen voor jou voor het oprapen. We denken hierin graag met je mee.  

Uitgelichte vacatures

Als functioneel beheerder P&O bij gemeente Enschede zorg jij voor een optimale inrichting en gebruik van…
Als functioneel beheerder binnen ons webteam zorg jij niet alleen dat onze websites goed bereikbaar blijven…


Dit is waarom IT - Data & Technologie zo boeiend is:  


Verandering is de enige constante.

Sterker nog, alles wat we vandaag beweren, kan morgen al achterhaald zijn. Wij omarmen verandering en vernieuwing; het maakt veel zaken efficiënter en minder foutgevoelig voor onze collega’s en inwoners. Je krijgt bij ons veel vrijheid om ontwikkelingen te volgen, bijvoorbeeld door pilots te introduceren of bedrijfsbezoeken af te leggen. Graag zelfs!
 

Je bent van waarde voor een grotere regio.
Als centrumgemeente voert Enschede op diverse thema’s de taken namens meerdere gemeenten uit. Daarnaast zijn we voorzitter van het IT Platform Twente waarbij we met tientallen collega’s van andere gemeenten kansrijke projecten gezamenlijk oppakken. Dat betekent dat jouw impact vaak nóg verder reikt dan de gemeente Enschede en dat je regelmatig kennis uitwisselt met IT’ers van andere organisaties.
 

Fijne collega’s die voor elkaar klaarstaan.
We vinden het belangrijk dat iedereen met plezier werkt. Een fijn team is daarbij natuurlijk een belangrijke factor. We garanderen je: onze IT-afdeling is een warm bad. We zijn betrokken bij elkaar, zetten samen een stap extra als het nodig is en voelen ons allemaal verantwoordelijk voor een goede dienstverlening richting collega’s en inwoners.